Microsoft Dynamics NAV 2016 CU10 – buggy CustomSettings.config

Just a small blogpost before I leave on a well-deserved (if I may say so myself) holiday :-). And it’s going to be a REALLY small one .. with one small tiny warning that my colleague came with earlier this week.

The new CU has a wrong default CustomSettings.config file in the server folder (DVD:\ServiceTier\program files\Microsoft Dynamics NAV\90\Service):

You see it has port number 7047 on both SOAP and Odata. Obviously this doesn’t work.

You shouldn’t be impacted that often though, as when you install NAV, you usually overwrite these settings. Like I personally use my install-script on my GitHub, which always uses a settings file like this:

But there are scenarios where you would copy service folders to new folders and set up serverinstances like that. We do that on our development servers to maintain multiple builds and versions. In that case, you will be affected, and you need to deal with it.

That’s it! Enjoy summer!

5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote

Permanent link to this article: https://www.waldo.be/2016/08/12/microsoft-dynamics-nav-2016-cu10-buggy-customsettings-config/

2 comments

1 ping

    • Andy on August 23, 2016 at 11:28 am
    • Reply

    Thanks so much waldo, this is going to save me from trouble

    • Zayed on September 6, 2016 at 2:34 pm
    • Reply

    Enjoy your Holiday! no Navision in your Holiday:D

  1. […] Continued on Source: Microsoft Dynamics NAV 2016 CU10 – buggy CustomSettings.config » waldo's blog […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: